DE BEURSVERKOOPTREKKER KAN LATER DEZE MAAND DE BITCOIN NAAR BENEDEN SLEPEN.


Bitcoin blijft zijwaarts handelen, maar is ook niet in staat geweest om een voortdurende correlatie met de aandelenmarkt te schudden.

Als de cryptokaart niet snel uitbreekt en zich losmaakt van de ketenen van de S&P 500, zou het de Bitcoin aan het einde van de maand naar beneden kunnen slepen.

IS BITCOIN WACHTEN TOT DE BEURS KAPOT GAAT?

Al bijna twee maanden lang zit de Bitcoin-prijs vast in een krappe handelsrange. De volatiliteit is aan het dalen en iedereen kijkt en wacht op wat ze verwachten dat een grote, explosieve beweging is.

Maar zelfs ondanks de beste inspanningen van zowel de beren als de stieren om het bereik te breken, blijven de dingen gewoon zijwaarts lopen. Wat betreft de gegevens blijkt dat dit veel langer zou kunnen blijven dan investeerders zouden hopen of verwachten.

De verveling in de anders zo beruchte volatiele activaklasse is in wezen het maximale pijnscenario voor cryptohandelaren.

Degenen die gewend zijn aan Bitcoin’s wilde koersschommelingen zoeken nu elders, naar altcoins zoals Chainlink, Tezos, of DeFi-munten.

Bitcoin kan wachten tot de aandelenmarkt uiteenvalt, en dat zou tegen het einde van de maand kunnen gebeuren.

Q2 WINSTRAPPORTEN DIE LAAT IN JULI KOMEN, ZOUDEN STRO KUNNEN ZIJN DAT DE RUG VAN DE KAMEEL BREEKT.

Het eerste kwartaal van het jaar bracht de S&P 500 naar een nieuw hoogtepunt. Ondertussen werd de Bitcoin-prijs boven de $10.000 verhandeld. Maar Zwarte Donderdag en de pandemie hadden andere plannen en resulteerden in het sluiten van het slechtste kwartaal van de beurs.

Nu is het tweede kwartaal van het jaar afgesloten. De grote bedrijven of bedrijven die op de beurs genoteerd staan en hun verdiensten onthullen, zouden de markten weer kunnen doen instorten.

De economie staat op dun ijs. Een grote beurscrash is zo goed als weggevaagd en heeft zich staande gehouden door het stimuleren van geld en het drukken van Fed-geld. Maar de fragiele markt kan elk moment instorten.

Aan het einde van de maand zou de verkooptrigger kunnen komen door middel van bedrijfswinstenrapporten die aan het licht komen.

Nu het tweede kwartaal in de geschiedenisboeken staat, zullen bedrijven in de hele Verenigde Staten hun omzet en winst voor de eerste helft en het tweede kwartaal van het jaar bekendmaken. Q1 was al een strijd voor de meeste bedrijven, die alleen maar omzet verloren in maart als gevolg van de quarantainevoorwaarden.

In Q2, echter, bijna het hele kwartaal werd doorgebracht in lockdown, met dingen pas nu beginnen te heropenen in fasen.

Negatieve prestaties in Q2 zouden het Jenga-stuk kunnen zijn dat de markten doet kantelen wanneer het later deze maand wordt getrokken, en door de voortdurende correlatie van Bitcoin met de S&P 500 zou het rampzalig kunnen zijn voor de cryptocurrency.

Als we er niet in slagen om de weerstand hier te doorbreken, zal de aanzienlijke aankoop op dit prijsniveau zijn uitgeput. Het zou ook een lagere hoogte instellen, en als er vervolgens een lagere dieptepunt wordt ingesteld, zou de crypto-markt in de problemen kunnen komen en zou elke nieuwe stierenmarkt verder kunnen worden vertraagd.

Er lijkt geen ontkomen aan het potentiële effect van de pandemie, en ook al hebben de voorraden zich gehandhaafd, ze zijn op dun ijs en elke druk zou een andere Zwarte Donderdagse stijl selloff kunnen veroorzaken.

Erger nog, gevallen van het virus zijn nog steeds aan het klimmen in de Verenigde Staten, wat aangeeft dat Q3 en Q4 misschien niet veel beter zijn voor deze gehavende en geslagen bedrijven, noch zal het voor Bitcoin zijn.